Home Vers van de pers Veelgestelde vragen over videoconferenties.

Veelgestelde vragen over videoconferenties.

De veelgestelde vraag over videoconferenties is of het echt een vervanging is voor persoonlijke communicatie. Dit is een veel voorkomende misvatting onder veel mensen, vooral degenen die niet bij het veld betrokken zijn. Videoconferenties helpen u om een ​​betere communicatie met uw collega’s en familie te hebben, maar kunnen geen vervanging zijn voor echte persoonlijke ontmoetingen.

Bij videoconferenties praten twee of meer gebruikers met elkaar via een videocamera en wordt het audiogedeelte vervolgens naar het andere uiteinde verzonden. Een externe locatie wordt door de host geselecteerd en de andere gebruikers kunnen zich bij die plek aansluiten en communiceren. De gastheer presenteert vervolgens het gesprek en als hij tevreden is met de resultaten, kan hij de verbinding accepteren.

Als u zich afvraagt ​​of dit soort communicatie nog steeds een goed alternatief is voor vergaderingen, dan moet u weten wat de nadelen zijn. Allereerst moet u veel papier voorbereiden voor de daadwerkelijke videoconferentiesessie. U moet uw doelstellingen voor de vergadering opschrijven, veel vragen stellen aan uw teamleden en een conceptagenda maken.

Dit is de reden waarom u, wanneer u de beslissing wilt nemen om videoconferenties te houden, klaar moet zijn met veel informatie. Dit omvat de doelstellingen van de bijeenkomst, de doelstellingen van de andere deelnemers en het tijdsbestek dat u wilt dat de bijeenkomst eindigt.

Een ander nadeel is dat u geen realtime videoconferentie kunt houden als de andere deelnemers niet aanwezig zijn. Dit betekent dat je geen discussiebord kunt houden waar ze hun vragen en opmerkingen naartoe kunnen sturen. De persoon met de videocamera neemt eenvoudig het gesprek op en stuurt het door middel van een telefoongesprek naar de andere deelnemers.

Er zijn ook veel nadelen aan videoconferenties. Je zult veel problemen hebben als je niet oppast als je met je teamleden praat. Daarom moet u een ervaren professional inhuren om u te helpen, of u kunt altijd gebruikmaken van een videoconferentieservice, die grote kortingen kan bieden.

Ook al is het idee erg interessant, je moet weten dat je niet veel opties hebt, omdat er maar weinig providers zijn die deze dienst aan bedrijven aanbieden. Daarom moet u degene kiezen die het meest geschikt is voor uw behoeften en budget.

Een nog betere optie is om een ​​dienst te gebruiken waarmee u verschillende bedrijven kunt zoeken en vergelijken. Dit komt omdat u de functies die het bedrijf biedt, zijn diensten en zijn reputatie op de markt kunt ontdekken.

U zult zeker tal van voordelen vinden waarvan u zult genieten als u eenmaal van dit soort service gebruik kunt maken. U kunt belangrijke informatie op een effectieve manier delen die uw teamleden zeker zullen waarderen.