Home Vers van de pers Gebruik Hosted Video Conferencing-oplossingen om hardwarekosten te besparen.

Gebruik Hosted Video Conferencing-oplossingen om hardwarekosten te besparen.

De meeste bedrijven maken tegenwoordig gebruik van host-video-conferencing-oplossingen, omdat ze hiermee kosten kunnen besparen en tegelijkertijd de productiviteit en het aantal mensen dat ze kunnen bereiken, kunnen verhogen. Gehoste videoconferenties zijn tegenwoordig een van de meest kosteneffectieve manieren om zaken te doen. Gehoste videoconferenties werken op softwarebasis, wat betekent dat u geen hardware hoeft aan te schaffen of te installeren om van de voordelen te kunnen genieten. Het enige dat u nodig heeft, is een breedbandinternetverbinding, die meestal beschikbaar is in veel kantoorgebouwen en zelfs in sommige huizen.

Met gehoste videoconferenties kunt u meerdere conferentiedeelnemers hebben, die elk zijn of haar presentatie in realtime kunnen bekijken en beluisteren. Dit alles wordt bereikt via audio- en videofeeds van verschillende computers, die vervolgens naar uw pc worden doorgestuurd.

Een andere belangrijke factor bij gehoste videoconferenties is dat de hostcomputer niet met internet hoeft te zijn verbonden om te kunnen werken. Met een dedicated server hoeft u alleen de kosten te betalen die nodig zijn om deze te gebruiken, en niets anders. Er zijn echter ook enkele providers die ook gratis hostingoplossingen aanbieden.

Als de provider een virtual private server (VPS) aanbiedt, kunt u zelfs geld besparen, aangezien de server alleen tegen een vaste prijs draait, in plaats van de volledige kosten voor het opzetten van de server en het onderhoud van de infrastructuur voor het netwerk van uw bedrijf. Op een speciale server worden het besturingssysteem, de software en de hardware beheerd door een onafhankelijk bedrijf. Dit maakt de diensten van het bedrijf veel betrouwbaarder dan andere aanbieders.

Een goede verhuurder biedt je ook veel voordelen die je niet zou krijgen van een onafhankelijke aanbieder. Sommige hiervan omvatten een speciale telefoonlijn met een speciaal faxapparaat. Naast software als Microsoft Exchange krijgt u desgewenst ook extra bandbreedte en opslagruimte.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van gehoste videoconferenties. Als u een bedrijf runt en op zoek bent naar manieren om kosten te besparen en de productiviteit te verhogen, moet u zeker overwegen om gehoste videoconferenties te krijgen.

Als het gaat om de soorten gehoste services die u zou moeten gebruiken, kunt u kiezen uit de vele webgebaseerde oplossingen die worden aangeboden door hostingbedrijven. Veel van hen hebben een eenvoudige gebruikersinterface, zodat u ze gemakkelijk kunt gebruiken, zelfs door mensen die geen enkele technische achtergrond hebben. De gehoste oplossingen bieden u ook een aantal functies, waaronder video- en audio-opnamen, die normaal niet beschikbaar zijn met een speciale server. De meest populaire zijn Windows Live Meeting, Skype, Yahoo Web Meetings, WebEx en VideoLink.

Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen aan het gebruik van gehoste videoconferentiesystemen waarmee u kosten kunt besparen. Het kan uw kosten aanzienlijk verlagen in vergelijking met het inhuren van een toegewijd team voor het opzetten en beheren van de server en het netwerk, en zorgt ervoor dat iedereen in uw bedrijf te allen tijde toegang heeft tot een vergadering. Als u op zoek bent naar een oplossing waarmee u geld kunt besparen zonder concessies te doen aan service en betrouwbaarheid, dan is het gebruik van gehoste oplossingen wellicht de juiste keuze voor u.